Patisserie cursus beginners in Amsterdam

De patisserie cursus beginners is vooral bedoeld voor mensen die nog niet zo bekend zijn met patisserie. Wat ik belangrijk vind is dat je weet wat je doet. Waarom gebruik je bijvoorbeeld alleen eidooiers of waarom moet je dat deeg zolang kneden en het andere deeg niet? Allemaal vragen waar je in de patisserie cursus beginners antwoord op krijgt.

Patisserie cursus in 3 dagen

Door de patisserie cursus beginners zal het makkelijker worden om een recept te begrijpen, uit te voeren en eventueel te wijzigen zodat je een produkt krijgt dat is zoals jij het wil. De patisserie cursus beginners bestaat uit 3 zondagen.

Dag1: kennismakingsdag.  Ik bekijk hoe ver iedereen is en maak groepjes van 2. (als je met iemand komt ben je dus al een groep). We beginnen met ‘klein patisserie‘ bestaande uit parfait, bitterkoekjesbavarois, frambozenbavarois,coulis, tuiles.

Dag2: Taartendag. We maken verschillende soorten deeg voor brioche, tarte tatin, citroentaart, soezen. Natuurlijk worden de taarten ook gevuld en bij de citroentaart komt merenque.

Dag 3: chocoladedag. We maken twee soorten truffels, bonbons, fondant (choccake met zachte chocolade vulling) en chocolademousse.
Alle gemaakte produkten worden verpakt en mag je mee naar huis nemen.

patisserie cursus in kleine groepen (max. 6)

De groep zal niet groter zijn dan 6 personen zodat er genoeg aandacht is voor iedereen (min. 6). De patisserie cursus beginners wordt drie zondagen achter elkaar gegeven. Aanvang om 11.30 tot ongeveer 16.00 uur.

Voor € 225,- volg je 3 dagen de patisserie cursus beginners (inclusief alle materialen, receptenboek, lunch, koffie, thee en frisdrank). Tussendoor hebben we een lunch, we bespreken of alles duidelijk was en wat de volgende stappen zijn na de lunch. Koffie/thee en frisdrank zijn de hele dag aanwezig.

Patisserie workshop voor beginners in Amsterdam volgen? Geef je op en reserveer voor deze leuke en lekkere cursus!